LAN MREŽA

Pravilno projektovana LAN mreža predstavlja kičmu poslovanja savremenog hotela najnovije generacije. To više nije mreža koja povezuje samo računare unutar hotelske organizacije već je to infrastrukturna magistrala po kojoj se IP protokolom distribuiraju i svi multimedijalni sadržaji, vrši VoIP glasovna komunikacija, obezbjeđuje internet pristup gostima hotela i hotelskom osoblju. Preko LAN mreže ide i komunikacija naprednih hotelskih sistema kako što je Automatski MiniBar, sistem za kontrolu i evidenciju pristupa, Video nadzor, Digital Signage sistem itd.

 

 

Zato hoteli koji žele da u narednoj deceniji valorizuju sve raspoložive hotelske tehnološke servise, a ujedno maksimalno uštede na investiciji postavke raznovrsnih signalnih kablova do svake hotelske sobe, rade pažljivo planiranje adekvatne LAN mrežne infrastrukture. Prije odluke o tome kako će izgledati fizičko kabliranje objekta moraju imati odgovore na sva ključna pitanja vezana za to koji će tehnološki servisi biti obezbijeđeni hotelskim gostima. Dakle prvo se jasno definišu svi sobni servisi u budućem hotelu (TV sistem, Telefonija, Automatski MiniBar, WiFi, …) pa se na bazi toga određuje tip, struktura i topologija LAN mreže. Pogrešno je postavljati LAN mrežu bez formirane strategiju vezano za buduće servise koji će je koristiti.

 

Naša strategija je da se do svake hotelske sobe dovodi samo jedan LAN mrežni kabal i da sva komunikacija, kao i multimedijalni sadržaji, idu preko njega. Time se maksimalno pojednostavljuje mrežna topologija, a investitoru se omogućavaju uštede na strani potrebne kablaže i aktivne mrežne opreme!

 

Za dodatne informacije pozovite naš Call centar na broj 19999.