HOTELSKA TELEFONIJA VoIP, Video Conferencing, Skype

 

Ekspanzijom Mobilne telefonije, Skype, Viber i drugih načina internet komunikacije hotelska telefonija gubi na značaju. Međutim ona još uvjek predstavlja bitan tj. nezamjenjljiv sistem u hotelu i telefonski aparat će još dugo biti prisutan u hotelskoj sobi. Uloga ovog sistema je dvojaka:
a. Gost preko njega komunicira sa hotelskim osobljem i ima mogućnost za pozive prema spolja;
b. Hotelska uprava i osoblje koristi taj sistem za komunikaciju sa gostima (u hotelu ili van njega) i svim poslovnim partnerima.

 

Napredak IP tehnologije je doveo do toga da se razviju posebni namjenski hotelski sistemi telefonije. Oni podržavaju sve specifične hotelske funkcije koje se traže, a istovremeno omogućavaju i standardnu komunikaciju. Primjer nekih jednostavnijih hotelskih funkcija su automatski wake-up call, voice mail box za gosta, promjena statusa sobe (čista, nesređena, djelimično sređena…) itd.
Da bi se telefonija u hotelu razlikovala od sličnog sistema za kancelarjsku upotrebu mora biti omogućeno njeno povezivanje na glavni hotelski softverski PMS sistem.

 

Primjenom namjenske hotelske IP telefonije vlasnik hotela ima mogućnost za ogromnim uštedama na strani redovnih mjesečnih računa! Takođe, tu je i čitav skup savremenih funkcionalnosti koje olakšavaju rad hotelskom osoblju, a gostu čine ljepši i ugodniji boravak u hotelu.

 

Montora tim ima stručnu ekspertizu za uvođenje raznih varijanti specijalizovanih hotelskih sistema IP telefonije najnovije generacije. Za dodatne informacije pozovite naš Call centar na broj 19999.